Fucking Åmål

oboy

Dos adolescents viuen en un poblet suec anomenat Åmål on, literalment, es moren de fàstic. Les seves diferències personals, popularitat i orientació sexual fan molt improbable la seva amistat.

Malgrat tot, una trobada “inesperada” despertarà els seus sentiments i donarà pas a una bonica història d’amor adolescent, sense caure en el drama.

Es una pel.lícula plena de premis, la segona mes vista a Suècia, on les actrius van rebre el primer premi d’actiu principals al seu país. Obra de cult per molts de nosaltres, amb una realitat de la mateixa vida sorprenent que omple de vida i il.lusió a qui la gaudeix.

Cap d’elles dues es el que en principi sembla, totalment oposades peró per a mi inevitablement en camí per a trobar-se. Cap escena de sexe en un despertar dels sentiments i de la veritat d’una mateixa. La millor pel.lícula d’amor per a mi actualment. Fugint d’escenes comercials. Jovent en estat pur amb els seus anhels i errades, i el seu descobriment d’un mateix i el seu lloc. Plena de detalls insignificants, molt tendres de vegades, que donen un valor inmèns a la pel.lícula.

Dirigida per Lukas Moodysson, Rebecca Liljeberg com a Agnes Ahlberg i Alexandra Dahlström com a Elin Olsson. estrena l’octubre de 1998, rodada sencera a Tröllhattan (“Trollywood”). Plena de premis arreu del món, inclós a les millors protagonistes al “oscars” suecs, obra de cult per molts de nosaltres.

L’Abril de 2017 es va fer una cópia digitalitzada de gran qualitat que elimina els “punts vermells” del fons de la pel.lícula, fent com si fos actual.

Tota mena de vincles de la pel.lícula (divxclasico.com)  (moltíssims vincles al llarg de tots els posts del tema)

  • Disponible en castellà (malauradament no hi es en català, aqui la teniu sencera:

YouTube Preview Image

  • Altres vincles:

www.fucking-amal.com (fórum extensísim, del que sóc membre)

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *