Eloïse

On es va rodar (filmming map)

eloise_avatar

 

Sinopsis, anàlisi personal i entrevistes dels protagonistes.

Tot comença en una habitació a l’Hospital on Asia es en coma i la seva mare i el seu xicot li fan companyia.
A mesura que avança la pel.lícula entendrem perque es va arribar a aquesta situació. Veurem les seves amistats, la seva controladora mare  i com Eloïse li mostrarà un mòn nou que la pot alliberar de la lluita que tindrà contra si mateixa i contra la ignorància de sa mare i la societat.

Un anunci en el tauler de la universitat per a fer de model d’un artista li dóna a Àsia un esperó impulsiu. Això, la porta a l’artista Eloise, una fugida perfecte de la seva mare obsessiva i perfecta i dominant que l’ha sotmés durant tant de temps per a que segueixi les normes de la societat i es fixi al xicot amb que surt i que sembla no ser feliç quan la seva filla ho és. Hi ha una química instantània entre les dues noies i això comença a causar confusió important per a Àsia que mai havia imaginat que pogués sentir aixó per una noia i la desconcerta.

El paper de Eloïse, interpretat per Ariadana Cabrol, té un aire misteriós i alhora vampiresc que va atraient la inocent Asia. Eloïse es la lesbiana del institut, l’estranya de la que tothom diu xafarderies.

Eloïse, aula dibuixAsia, bonica e innocent. Estudia arquitectura i les seves dues millors amigues són unes xafarderes, una de les quals té la intenció de robar-li el  xicot. El xicot és Nathaniel, interpretat per Bernat Saumell en el seu primer llargmetratge, un tipus dolç, però avorrit que està més interessat en veure el futbol amb els seus companys que anar al ballet amb Àsia.

La pel.lícula desprèn moltíssima tendressa i fuig de les escenes de sexe explícit i fàcil d’altres pel.lícules. Es una atracció sexual a traves de paraules, mirades, gestos, carícies en la que Eloïse com a pintora té un control mental absolut dels seus pensaments. Els plànols propers dels lllavis, la cara i uns cossos joves esperant ser estimats, sugereix molt més del que es fa.

La curta aparició del seu pare es per mi part molt important del desenvolupament de la película i també del final.

Feta en català. Es va estrenar a Catalunya el 13 de novembre de 2009. Es va rodar des del 14 d’abril fins finals de maig de 2008 a Barcelona ciutat, Tiana, Badalona, San Cugat del Vallés i Terrasa. La música de Carles Cases es impresionat, trista i romàntica alhora, feliç i desgarradora també. Cristina Moncunill, guionista, va aquesta escriure história des del final, des de l’habitació de l’hospital i mica en mica la va omplir. Director: Jesús Garay. País: Catalunya, idioma català. Drama, ficció.


 

Pels qui ja l’heu vista, comentar que la pel.lícula esta ben parida i les actrius ho fan molt be per ser novelles. El guió en si s’explica molt bé, encara que hi han algunes llacunes, com el final o la relació del seu pare.

Eloïse_ales

La mare una amargada de la vida que ho enverina tot i es qui provoca el final tràgic d’Asia, eliminant la única cosa que per ella representava alliberar-se de la cadena de la seva mare. Hi ha una escena d’ella mirant un semàfor com passa la gent i a més li comenta a Eloïse que son pare va morir en un accident de tràfic, penso que hi ha d’haver una relació. Potser es un càstig a sa mare perque li acaba de treure a Eloïse com també li va treure a son pare o potser es que ho dona tot per perdut amb la bruixa de sa mare i decideix morir igual que son pare.

El penjoll que ella li dóna al seu pare i que recupera quan es mor, son unes ales, que ella veu com l’anhel d’alliberar-se, el record de son pare. Es una cosa molt senzilla peró molt important a pel.lícula i amb moltes lectures. Encara que també hi han les ales “negres” d’Eloïse que son ales de dimoni i es pot interpretar com una trampa. Quan dibuixa el Nat amb ales es perque el veu com un alliberador o com un dimoni?

Eloïse semafor aturadaSon pare es mor desprès que Asia li doni el penjoll i ella mor amb les ales també. Afegir l’aire vampiresc (dit pel mateix director) i misteriòs d’Eloïse, el seu control mental de la seva model. El xuclet al coll es la mossegada verinosa de l’amor de la vampiresa?

El final també es dubtós per molta gent de si es mor o no i que el director ha volgut deixar-ho a l’aire. La pel.lícula va endavant i enrere en el temps i Asia va tenint somnis durant el coma i crec que el final a l’autocar amb Eloïse es l’últim somni abans de morir, i està rodat en plan llum celestial. D’altra banda a la sortida de l’hospital Eloïse està trista.

Em fot molt que en els drames romàntics hi hagin de posar la mort, hi han mils maneres tristes d’acabar un drama peró en aquesta pel.lícula ho justifico per la relació del pare i la mare.

Tota mena de vincles (divxclasico.com)

• Sala 33. Emissió a TV3 de Eloïse, entrevista a Jesus Garay (director), Diana Gómez i Josep Antón Pérez Giner (productor).

YouTube Preview Image

• Entrevista a Ariadana Cabrol, Diana Gómez i Jesus Garay.

YouTube Preview Image

• Entrevistes durant el rodatge en l’escena del local de nit.

(Origen: TV3 a la carta)

YouTube Preview Image

• Pel.lícula sencera en català (subtítols portuguesos)

YouTube Preview Image

Anécdota: Ariadna durant l’escena de la piscina va comentar que la balena blava era el seu animal preferit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *