Tomboy

  • Tomboy_cartelLLOCS DEL RODATGE (FILMING MAP). Es va rodar durant l’agost de 2010 a Vaires-sur-Marne i a Torcy .

Michael, un nen de 10 anys s’acaba d’instalar amb la seva família en un barri a les afores de París, allà començarà noves amistats, sobretot amb Lisa amb la que es faran nuvis. El gran secret que amaga i que tan feliç el fa sentir s’anirà complicant a mida que avança la pel.lícula.

Pel.lícula de Céline Sciamma, al 2011 a frança.

Recomano veure la versió original en francés. Com totes les pel.lícules franceses tracten aquests temes amb molta tendressa i personalitat, mantenint la personalitat de cadascú.

La relació dels personatges entre ells i el plantejament del protagonista davant la seva sexualitat i el seu comportament per anar trempejant els problemes que li van apareixent al llarg dels dies fins al final de l’estiu. La directora va posar la propia colla del protagonista.

  • Pels qui ja l’heu vista, hi han moltes anàlisis. Es una llàstima que la majoria de nosaltres coneixem des de bon principi la identitat real del protagonista, que potser no ens haguèssim adonat fins al bany dels germans, i fins i tot aleshores haguèssim dubtat. La relació amb Lisa amb qui es faran nuvis reafirmarà la seva nova identitat fins i tot desprès del final de la pel.lícula. Una identitat que penso que a la seva edat es un dubte de si es un joc de nens o un transgènere con comenten a altres fórums. El retorn de Lisa fa que pensar quina es la seva intenció, amistat o amor i si es amor la cosa s’embolica mes perque “ell” li fa adonar a ella que li agraden les noies; el canvi d’un canvia l’altre.

Els amics de Lisa, després els seus, va ser la propia colla del protagonista que la directora va escollir per a que fós mes natural.

El detall quan guarda la “pastilina” en la caixeta dels dents de llet em sembla molt divertit.

 

  • Trailer:

Si el vincle cau, sempre trobareu a youtube un altre.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *